Om oss

På Tallkottens förskola finns en barngrupp med barn 1-4 år gamla. Här görs varje dag till ett lekande, lärande äventyr. Vi sätter språket i fokus och arbetar aktivt med litteratur som utgångspunkt för lärandet.

Tallkottens förskola är beläget i ett flerfamiljshus. Lokalen består av många mysiga smårum så det är lätt för barnen att leka i mindre grupper och även för oss pedagoger att jobba med några barn i taget. Vi har tillgång till en innegård som är inhägnad och i vårt närområde har vi många roliga lekplatser och närhet till både skog och hav.

Vi har ett gott samarbete med förskolorna i närområdet: Rosenknoppens förskola, Nyponrosens förskola, Pinjens förskola, Viktoria förskola och Nallens förskola. Öppningar och stängningar sker på Nyporosens förskola.

På området finns familjecentralen Kompassen dit du är välkommen tillsammans med ditt barn 0-6 år. Här kan du och ditt barn delta i olika aktiviteter, träffa andra föräldrar och barn
förskollärare, socialrådgivare och bvc-sköterska.