Du som förälder

Du som förälder är viktig för oss. På Tallkottens förskola erbjuder vi dig en rad olika möjligheter att lära känna vår verksamhet och vara delaktig i ditt barns utveckling hos oss.

Vår dagliga kontakt som vi har med föräldrarna vid hämtning och lämning, månadsbrev, väl synlig veckoplanering samt dokumentation i olika former skapar ett förtroende för verksamheten. Kontinuerliga drop-in en gång i månaden gör också att alla föräldrar har möjlighet att komma och vara med sitt barn. Vi har också större sammankomster i form av ”knytkalas” på våren och pepparkaksbak och lussebak i samband med jul.

Utvecklingssamtal erbjuder vi en gång per läsår där vi tillsammans med föräldrar går igenom Tallkottens prioriterade mål och beskriver hur vi tänker gå till väga så att föräldrarna känner sig delaktiga i förskolans mål. Vi går även igenom barnets individuella utveckling och aktualiserar föräldrarnas framåtblickar för deras barn.